28 Eylül 2011 Çarşamba

1 Yaşındaki Öykü'den Seçmeler

Aşağıdaki fotoğrafa yapacak bir yorum bulamadım :) YORUMSUZ.....

 

Öykü annesi ile işe giderse bakın neler olur,



Teyzesinin masasını ele geçirir :))


Öykü ayaklanırsa ne olur, kapının önünden ayrılmaz.


Öykü dışarı çıkarsa ne olur,


keyfini çıkara çıkara oynar,


Öykü teyzesine giderse ne olur,

Onu da kendisine benzetir :)

26 Eylül 2011 Pazartesi

Tatile gittik geldik


Anne-baba-çocuk üçlüsü olarak ilk tatilimize çıktık Öykü'nün doğum günü partisinin ertesinde.Yanımızda bir anne-baba-çocuk üçlüsü daha vardı. Onlar bizim kankalarımız. İyi ki beraber gitmişiz.2 bebek ile birisi çocukluğa adım atmış olsa da hala bebek :) çok eğlenceli bir tatil oldu. Dinlendik mi? yooo hayır dinlenmedik ama çok eğlendik :)deniz,havuz, park ve mini club dörtlüsü arasında dönüp durduk.  Bol bol güldük,yüzdük, çocuk peşinde koşturduk, bol bol yiyip kilo alıp döndük :) ohh ne de iyi ettik. seneye tekrarı olur inşallah.
Bu araba ile seyahatinden sonra Öykü'nün ilk uçak deneyimiydi bu. Gidişte mışıl mışıl uyudu meleğim, çok rahat sorunsuz gittik. Dönüşümüzde uyumadı ve o kadar rötara karşı  hiç sorun çıkarmadan uçtu.Aferin benim meleğime.
Antalya Lara bölgesinden seçtik otelimizi, hem havalimanına yakın hem de ince kum olsun istedik.Otelimiz  "Concorde de lux"  tam istediğimiz gibiydi, minik kuzularımıza da çok güzel hitap ediyordu, mini clubünden, oyun parkına, havuzuna kadar herşey onlar için özenle hazırlanmıştı.
Gelelim yaptıklarımıza, fotoğraflar anlatsın..





Yorgunluktan pestilleri çıkmış iki hanımefendi :))


Biraz da video izlemeye ne dersiniz?

 

Yüzün hep böyle gülsün meleğim.


20 Eylül 2011 Salı

1. Yaş Doğumgünü Partimiz ve Diş Buğdayımız



Öykümüzün ilk doğum günü partisi için haftalar önceden hazırlanmaya başladık babasıyla.Sade ama cici olsun istedik, çünkü o bizim ilk doğum günümüzdü,çünkü o bizim Öykümüzün ilk doğum günüydü. Hayalimizdeki gibi olsun diye çok uğraştık ve başardık galiba.
Önce konsept belirlendi. Daha sonra onun üzerine çalışmalar yapıldı.
Parti süsleri alındı,
Menü oluşturuldu,
Pasta ve diş kurabiye siparişleri verildi,
Öykü 1 yaşında stickerları basıldı.
Doğum gününde giyilmek üzere kıyafetler alındı.
Gelen misafirlerimize verilmek üzere üzerinde Öykü'nün fotoğrafının bulunduğu,içinde drajelerin olduğu Öykü 1 yaşında kavanozları hazırlandı.
Partimizden 1 gün önce akşam birtanecik eşim, Öykümün babası balonları şişirdi, evimizi süslendi, ellerine sağlık, tam istediğimiz gibi oldu.

Gelelim günün özetine :)
Pastamızı kesmeden önce, diş buğdayımızı yaptık
Öykücüğün ilk dişi çook önce çıkmasına rağmen biz doğum günü ile birlikte yapmak istedik diş buğdayımızı.
Fıstığımız  ilk "kalem" i aldı eline, ardından da kitaba yöneldi. Haydi bakalım hayırlısı. :))
Okumayı, yazmayı seven, çok çalışkan  bir kızımız olacak heralde :))İşte kanıtı;






Sonrasında mumumuzu üfledik, pastamızı kestik.1 hafta önce mum üfleme çalışmalarına başlamıştık. Yalnızken çok güzel mum üfleyen kızım kalabalıktan çekindi galiba, mumu üflemek babasına ve annesine kaldı :)



Öykücük teker teker hediyelerini aldı, doğum gününe gelen arkadaşlarına hediyelerini verdi. Partimize katılan ailemize ve tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.

Minik prensesimizin şimdiden cabrio arabası var. Teşekkürler Berhan amcası, ileride biz bu kızı nasıl tutarız :))

Şimdi sıra geldi minik prensesimden sonra göz kamaştıran diğer detaylara,

Kapımız,
Kalplerin içerisinde prensesimizin fotoğraflarını yapıştırdık.


Misafirlerimize verdiğimiz minik hediye kavanozlarımız,
 Canım komşum, kızımın Sevil teyzesi sana sonsuz teşekkürler, yardımların için.


 Bir sepet diş kurabiyesi :)
 Pastamız,



Pastamıza takım keklerimiz. Teşekkürler Selda Abla :)


Bonibonlu kurabiye, patatesli börek ve şehriye salatası,

Kalpli kurabiye ve renkli makaronlar, teşekkürler Öykümün teyzesi...



 Masamızın genel görünümü:)


Ayrıca, kıymalı börek, zeytinyağlı dolma ve diş buğdayı için anneannesine, kabaklı muffin,salatalar ve kurabiyeler için teyzesine, peynirli poğaça için sevil teyzesine, hediyeler için tüm sevdiklerimize Öykü çoook teşekkür eder.

8 Eylül 2011 Perşembe

Öykümüz 1 Yaşında !

Bugün çok özel birgün,
Hayatımın anlamı, melek yüzlüm, dünyalar tatlısı prensesim, babasının ay yüzlüsü sarı şekerimiz bugün tam 1 yaşında.

Geçen sene bugün kalbimiz küt küt gitmiştik hastaneye, merakla heyecanla, "acaba nasıl bir şey çıkacaktı içimdeki minicik kıpırtı"  diyorduk babanla hep...?  O minicik kıpırtı dünyalar güzelim SEN, sen bana neler neler öğrettin bu 1 sene içerisinde.  Sen bana anneliği, sen bana sabrı, sen bana sevginin en büyüğünü, karşılıksız olanını öğrettin.
Seninle beraber öğrendik, gülmeyi, seninle beraber öğrendik emmeyi, yemeyi,içmeyi,oturmayı,kalkmayı, emeklemeyi,karıştırmayı, seninle beraber öğrendik  diş çıkarmayı, kısacası her yeni adımı seninle beraber biz de öğreniyoruz minik kelebeğim . Bebeklik dönemi bitip çocukluğa adım atıyoruz hep beraber. Bakalım bu yeni dönemlerde ne kesiflerde bulunacağız birlikte.
Şu anda bu yazıyı yazarken göz yaşlarım boğazımda düğümleniyor..Koskoca 1 sene aslında nekadar da çabuk geçmiş. Sen çok güçlü bir kızsın biliyor musun?.Senin gücün bana, benim gücüm sana geçti belli ki.
İyi ki hayatımıza girdin meleğim. İyi ki bizim Öykümüz oldun sen. Dilerim hayatın boyunca hep güçlü, şanslı ve hayata dimdik, sımsıkı tutunabilen, kararlarının arkasında olan bir kişi olursun birtanem. Gülen yüzün hiç solmasın. Seni kimseler üzmesin,seni kimseler ağlatmasın, unutma ben herzaman senin yanındayım.
Dilerim herşeyin en güzelini gönlünce yaşarsın, her yeni yaşını hep güzelliklerle karşılarsın.
1. yaşın kutlu olsun meleğim.İYİ Kİ DOĞDUN İYİ Kİ VARSIN.
SENİ KİMSENİN SEVEMEYECEĞİ KADAR ÇOOOOKKK SEVİYORUM MİNİK SÜT KUZUM.

6 Eylül 2011 Salı

3. İnci Göründü

Yaklaşık 5 aydır sadece 2 dişimiz vardı. O iki dişle , çiğnemeyi öğrendik, neler neler yedik :)

Son zamanlardaki mızmızlanmanın sebebi anlaşıldı. Fıstığımın bugün, doğum gününe 2 gün kala, 3. dişi kendini gösterdi. Üst ön dişlerinden bir tanesi...Aramıza hoşgeldin yeni incimiz.
 

Bayram, Köy ve Öykü

Bayramın 1. günü giydik bayramlıklarımızı,süslendik püslendik, hazırlandık, gittik babaannesinin elini öpmeye. Ailecek bir güzel ettik kahvaltımızı , bayramlaştık.. Ohhh kahvaltılar bayramda bir başka güzel oluyor.

Oradan birkaç büyüğümüzün eline öpmeye gittik. İstanbulda geçen bayramımız bu kadar..

Daha sonrasında uzuun olan bayram tatilimizde ne yapalım, nerelere gidelim diye düşünürken, birden aklımıza senelerdir hiç gitmediğimiz yolunu bile unuttuğumuz köyümüz geldi. Öykücük hem köy havası alır,toprakla kaynaşır, hem anne ve babasına değişiklik olur hem de bayram için oraya giden anneannesi ve dedesine sürpriz yapar onlarlada bayramlaşırız diye düşünerek bayramın 2. günü sabaha karşı düştük Çorum yollarına...Ne de iyi ettik.7,5 saatte ulaştık köyümüze. Neredeyse gece çıktığımız için Öykü yolun büyük kısmında uyudu, yoksa heralde yol bitmezdi :)
Anneanne ve dede bizi görünce şaşırdılar, çok ama çok mutlu oldular.
Minik prensesimiz bol bol dedesiyle gezdi, horozlara, tavuklara baktı. Kimin ne işi varsa onlara yardım etti:)
Fasulye, patlıcan, biber kurutma zamanıymış. fasülyeler doğrandı kurutuldu. Öykücük bizim kışlık yiyeceklerimizin hepsini elleriyle yaptı :) Teşekkürler fıstığım kışın aç kalmayacağız sayende :)

Tandırda köy ekmeği yapan teyzeleri izledi.


Taze taze karpuz, kavun, üzüm sularını akıta akıta yedi.ohhh....



Fotoğraf makinemin şarjı bittiği için çok fazla foto çekemedim :(( Telefonla idare etmeye çalıştık, onları da bilgisayara yükleyemedim henüz.

Tatil bitiminde köy mahsülleriyle ve leblebilerimizle doldurduk arabamızı düştük İstanbul yollarına...